SOCIALINĖ ATSAKOMYBĖ



Arena yra universali renginių erdvė, skirta kultūrai, sportui ir pramogoms. Čia vykstantys renginiai orientuoti į bendruomenės narių įtraukimą ir teigiamą patirtį. 

Esame ne tik stiklinis pastatas, kuriame vyksta renginiai. Norime būti Šiaulių bendruomenės dalis, norime tapti bendruomenės susibūrimo vieta, todėl prisidedame prie projektų ir patys organizuojame projektus, skatinančius bendruomeniškumą.

Siekdami išlaikyti aukštus etikos standartus, mes nepriimame renginių/projektų, kurie prieštaurauja LR įstatymams bei yra vertybiškai prieštaringi ar kursto nesantaiką.

Arenos socialinės atsakomybės bei rėmimo filosofija – prisidėti, skatinti bei vykdyti projektus, kuriais:

  • Buriama bendruomenė. 
  • Ugdomas pilietiškumas ir patriotiškumas.
  • Ugdoma vaikų, jaunimo bei senjorų emocinė sveikata.
  • Prisidedama prie bendruomenės sveikatinimo.
  • Prisidedama prie bendruomenės švietimo ir kultūrinimo.

Turite idėjų bendradarbiavimui – susisiekite su mumis el. paštu info@siauliuarena.lt

VYKDOMI BEI REMIAMI PROJEKTAI

Savanorystės skatinimas

Esame subūrę didelį savanorių būrį, kurie padeda įgyvendnant renginius, t.y. atlieka įvairias užduotis, kurios yra būtinos renginio sėkmei. Pvz. registracija ir svečių pasitikimas, bilietų skenavimas, pagalba su logistika, techninė pagalba, informacijos suteikimas ir komunikacija, pagalba su dalyvių srautais, pagalba renginio dalyviams ir atlikėjams ir pan.
Klausite, kodė tai gali būti naudinga žmogui? Štai kodėl:
– Naujos profesinės ir asmeninės galimybės, kurios gali padėti tobulėti, išmokti naujų įgūdžių ir atverti duris į ateities karjeros perspektyvas.

– Naujos patirtys, kurios praturtina gyvenimą, suteikia džiaugsmo ir leidžia susipažinti su įvairiais žmonėmis bei kultūromis.

– Naujos draugystės ir socialiniai ryšiai, kurie gali tapti vertingais tiek asmeniniame, tiek profesiniame gyvenime.

Bendradarbiavimas su „Sidabrine linija”

Lietuvos senjorai – bene vienišiausi Europoje. Tai lemia ir paslaugų bei veiklų trūkumas, galbūt ir visuomenės požiūris. Pagalvojome, kodėl gi mes, būdami vieni didžiausių Šiaulių regiono pramogų erdvių, negalėtumėme prisidėti prie šios socialinės problemos sprendimo ne tik suteikdami kvietimų senjorams į arenoje vykstančius renginius, bet ir pakviesdami šiauliečių bendruomenę prisidėti mažinant senjorų atskirtį.

Bendradarbiavimas su Gruzdžių vaikų socializacijos centru

Probleminio elgesio ir linkę nusikalsti paaugliai – tai šalia mūsų esantys jauni žmonės, kurie moka ir nori patirti įspūdžius, geras emocijas, kurie yra aistringi sporto gerbėjai ir drąsiai dalyvaujantys įvairiuose iššūkiuose.

Arenos bendradarbiavimas su Gruzdžių vaikų socializacijos centru, supratingas požiūris į jaunuolius ir kvietimas stebėti sporto renginius mažina vaikinų atskirtį, suteikia jiems džiaugsmo ir parodo įvairias galimybes, kaip galima rinktis prosocialų gyvenimo kelią.

Šiaulių NVO bendruomenės pusryčiai

Prisidėjome prie VšĮ „Žmogiškųjų išteklių stebėsenos ir plėtros biuro” organizuojamos iniciatyvos, kuria siekėme užmegzti bei didinti NVO bendradarbiavimą, įgyti naujų ryšių bei partnerių, kolektyviai spręsti iškylančias problemas ir dalintis projektinių veiklų idėjomis.
Socialiniai pusryčiai- tai puiki susipažinimo, ryšių ir bendradarbiavimo užmezgimo galimybė.
Arenoje surengtų pusryčių metu NVO bendruomenė turėjo galimybę ne tik prisistatyti, pabendrauti, užmegzti naujus ryšius, bet ir susipažinti su arena ir jos galimybėmis.

Šiaulių LIMA bendruomenės „Marketingo terapija”

Arenoje svečiavosi Šiaulių skyriaus LIMA bendruomenės nariai su kuriais kartu diskutavome ką reikėtų daryti, kad arena nebūtų vien tik pastatas, o taptų šiauliečių susibūrimo vieta. Marketingo terapijos metu įvairių organizacijų bei įmonių marketingo specialistai dalinosi idėjomis, patarimais, o mes pristatėme atsinaujinusią areną bei jos galimybes.

Vaikų ekskursijos arenoje

Dažnai sulaukiame prašymų iš mokyklų bei darželių parodyti arenų erdves, todėl besikreipiantiems organizuojame ekskursijas.
Ekskursijų metu svečiams parodome, kad arenoje vyksta ne tik koncertai, krepšinio varžybos, bet yra įsikūrusio įvairios įmonės, eksponuojami dailininkų darbai, yra sporto, krepšinio, bokso salės. Renginių vadovė papasakoja, kaip organizuojami renginiai, kaip vyksta užkulisinis darbas, kam reikalinga arenos apsauga, kur ilsisi ir persirengia atlikėjai.

Šiaulių jaunųjų turistų centro organizuojamos orientacinės varžybos arenoje

Užmezgėme šaunią draugystę su Šiaulių Jaunųjų Turistų Centru, kurie kvietė šiauliečius į uždarų patalpų orientavimosi sporto varžybas Šiaulių arenoje. Kiekvieno renginio metu susirinkdavo apie 100 smalsuolių ar šio sporto entuziastų. Tikimės tęsti šią tradiciją.